22.3 C
İstanbul
25 Haziran 2025, Çarşamba
Ana SayfaManşet HaberlerRusya, mahkum olan hacker’larla işbirliği hazırlığında!

Rusya, mahkum olan hacker’larla işbirliği hazırlığında!

Rusya, hacker olan suçlularla işbirliği yapacağını açıkladı. Rusya Elektronik İletişim Derneği (RAEC)’nin tahminlerine göre son dönemde 100 bine varan Rusya vatandaşı siyasi gelişmelere tepki olarak ABD, Almanya, Gürcistan, Kıbrıs ve Kanada gibi ülkelerdeki BT uzmanlığı pozisyonu için ülkeyi terk etti. Ülkede BT becerisi gerektiren ve boşalan pozisyon sayısının böylece 95 bin civarında olduğu düşünülüyor.

Rusya ve Ukrayna devam eden savaş, ciddi anlamda kalifiye beyaz yaka çalışanının ülkeyi terk etmesine neden oldu. Boşalan pozisyonları doldurmak için alınan önlemler ve yapılan teklifler başarılı olamadığından Rusya çareyi hükümlü durumunda olan BT uzmanlarında buldu.

KrebsonSecurity’den elde edilen bilgilere göre, geçen ayın sonunda Rusya Federal Cezaevi Servisi, Rus şirketlerinin uzaktan yürütebilecek BT çalışmalarında mahkumların çalıştırılmasının istenildiğini belirtti. Rusya Cezaevi Başkan Yardımcısı Alexander Khabarov yaptığı açıklamada, bu düşüncenin bilişim açığını kapatmak isteyen bir grup Rus iş insanı tarafından önerildiğini vurguladı.

Bu bağlamda mahkumların zorla çalıştırılacağı seçeneği üzerinde durulduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments