9.5 C
İstanbul
16 Ocak 2026, Cuma
Ana SayfaGenelTether ve BM’den Afrika’da suçla mücadele iş birliği

Tether ve BM’den Afrika’da suçla mücadele iş birliği

Tether, Afrika’da siber güvenlik ve dijital varlık güvenliğine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ile iş birliği başlattı.

İş birliği kapsamında, dijital varlık dolandırıcılıkları ve siber suçlara karşı kapasite geliştirilmesi hedefleniyor. Program, UNODC’nin Afrika 2030 Stratejik Vizyonu doğrultusunda, dijital güvenlik, finansal kapsayıcılık ve suçla mücadele alanlarına odaklanıyor.

Çalışmalar çerçevesinde Senegal’de gençlere yönelik siber güvenlik eğitimleri ve girişim destek programları yürütülürken, Afrika’nın farklı ülkelerinde insan ticareti mağdurlarına destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılıyor. Papua Yeni Gine ve Solomon Adaları’nda ise üniversitelerle birlikte dijital varlık dolandırıcılığına karşı farkındalık çalışmaları ve öğrenci projeleri destekleniyor.

Tether ve UNODC, bu çalışmalarla dijital suçlarla mücadelede eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetlerini genişletmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


EN POPÜLER

SON YORUMLAR