20.1 C
İstanbul
4 Temmuz 2025, Cuma
Ana SayfaManşet Haberlerİngiltere IoT'nin kanunlarını çıkardı

İngiltere IoT’nin kanunlarını çıkardı

İngiltere hükümeti, milyonlarca insanı siber saldırı tehdidinden korumak için tüketici IoT cihazlarında güvenliği artırmaya yönelik bir yasa çıkardı.

Dijital ve Geniş Bant Bakanı Matt Warman, yasanın “İngiltere’yi çevrimiçi olmak için en güvenli yer yapma” çabalarının bir parçası olduğunu ve mümkün olan en kısa sürede uygulanacağını söyledi.

Önlemler, Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi ile birlikte hazırlanmış. Tüketicilere yönelik IoT cihazı üreticilerinin varsayılan fabrika ayarı yerine benzersiz şifreler kullanmasını gerektirecek. Güvenlik açıklarını bildirmek için genel bir iletişim noktası sağlamak ve cihazların güvenlik güncellemelerini alacağı minimum süreyi belirtmek kanunlara giriyor.

Warman, yeni yasanın “internete bağlı cihazlar üreten ve satan firmaları hesaba katacağını” da ekleyerek, “sağlam güvenlik standartlarının tasarım aşamasından inşa edildiğini ve sonradan düşünülüp eklenmediğini” belirtti.

Yasa, 2018 yılında Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü kurallarının temelini oluşturan tüketici IoT güvenliği için gönüllü bir uygulama kodu olan Secure by Design’ın uygulanmasını izliyor.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

EN POPÜLER

SON YORUMLAR