Yunanistan’ın doğalgaz iletim şirketi olan DESFA, yaşanan fidye yazılım saldırısından sonra veri sızıntısı olduğunu duyurdu.

İletim sistemlerine ek olarak Yunanistan’ın gaz dağıtım şebekelerini de yöneten DESFA, ‘’Siber saldırganlar ağlarımıza sızmaya çalıştı. Fakat IT ekiplerimiz hızlıca bu olaya müdahale etti.’’ dedi. Ayrıca şirket, gaz temini konusunda bir sorun olmayacağının da altını çizdi. Fakat görünen o ki her ne kadar olaya müdahale de edilse bazı dosyaların ve verilerin sızdırıldığı görünüyor.

Şirket yaptığı açıklamada, siber suçlular ile temasa geçmeyeceklerini ve fidye ödemeyeceklerini de vurguladı. Ancak şirket veri sızıntısının yaşandığını açıklamadan bir hafta önce Ragnar Locker adlı fidye yazılım çetesi, sızıntı sitelerinde DESFA’ya ait bazı verileri çoktan yayınlamıştı. Sızdırdıkları verilerin küçük bir kısmını sitelerinde yayımlayan çete, DESFA’nın sistemlerinde birden fazla güvenlik açığı bulduklarını ve bu açıkları şirket ile paylaştıklarını ancak cevap alamadıklarını belirtti.

Yaşanan siber saldırının ardından birçok şirket çevrimiçi servisini müşterilerini korumak için kapattı.