Sentez Medya tarafından 17 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen 5’inci Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde Maramiro TV’ye konuşan Türk Telekom Regülasyon Uyum Direktörlüğü Kıdemli Avukatı Göksun Işıl Batmaz, elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilere ilişkin en şaşırtıcı şikayetten bahsetti.
Göksun Işıl Batmaz, çok fazla şikayet aldıklarına değindi. Bunların çoğunun şaşırtıcı olduğunu belirten Batmaz, genelde en ilginç şikayetlerin başında belirli bir tarih aralığındaki verilerin silinmesinin istendiğini dile getirdi.
Göksun Işıl Batmaz konuşmasını şu sözlerle noktaladı: ‘’Aboneler belirli bir tarih aralığı veriyor ve bu tarih aralığındaki verilerinin silinmesini istiyorlar. Fakat bizde silemiyoruz çünkü verileri saklama yükümlülüğümüz var.’’
VİDEO: 093
BAŞLIK: Kişisel Verilere İlişkin En Şaşırtıcı Şikayet
KONUŞMACI: Göksun Işıl Batmaz – Türk Telekom Regülasyon Uyum Direktörlüğü Kıdemli Avukatı