Ana SayfaGenelSiber güvenlik eğitim kampı tamamlandı

Siber güvenlik eğitim kampı tamamlandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen CyberFirst’26 | Siber Güvenlik Eğitim Kampı, 15-16-17 Mayıs 2026 tarihlerinde Bolu’da gerçekleştirildi.

e-Safe ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin ilk gününde, 15 Mayıs’ta üniversitenin Kongre Merkezi Bordo Salon’unda Siber Güvenlik Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve açılışında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk YİĞİT, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan KESİCİ, e-Safe Kurucusu ve Ana Sponsor Musa SAVAŞ ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Mevhibe Emine İNCE açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Zirve kapsamında; “Yeni Normalde Siber Güvenlik Paradoksu” başlıklı panel, “Siber Güvenliğin Yeni Yapay Gerçekliği” konferansı, sektör ve öğrenci temsilcilerinin katılımıyla Siber Münazara, “Ulusal Güvenliğin Yeni Cephesi: Kritik Altyapılar ve Siber Savunma” konferansı ve bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Etkinliğin devamında 16-17 Mayıs tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde eş zamanlı teknik eğitimler düzenlendi. Toplam 12 sınıfta gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılar; ağ güvenliği, mobil uygulama güvenliği, sızma testi, adli bilişim ve siber tehdit istihbaratı gibi farklı başlıklarda uygulamalı içeriklerle bir araya geldi.

Öğrenciler, akademisyenler, kamu kurumu temsilcileri ve sektör profesyonellerinin katıldığı etkinlikte siber güvenlik alanında bilgi paylaşımı ve sektör-akademi iş birliğinin geliştirilmesi hedeflendi.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


EN POPÜLER

SON YORUMLAR