33.4 C
İstanbul
25 Haziran 2025, Çarşamba
Ana SayfaManşet HaberlerSiber saldırıda yedekler hayat kurtarıyor

Siber saldırıda yedekler hayat kurtarıyor

Sentez Medya tarafından 17 Mart 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen 6’ncı Siber Güvenlik Zirvesi’nde Maramiro TV’ye konuşan Seccops Genel Müdürü İsmail Saygılı, ransomware (fidye virüsü) durumu ile karşılaşanların genellikle fidye ödemeyi kabul etmesi durumunu ve buna karşı alternatif yöntemlerin neler olabileceğini anlattı.

İsmail Saygılı, siber olaylara müdahale işlemi gerçekleşeceğinde şirketlerin kendileri gibi bir şirkete başvurduklarına değindi. Fidye ödeyen kişilerde başarısız olanlarının olduğu gibi başarılı olan bir kesiminde olduğunu söyleyen Saygılı, fidye ödemeyi önermediklerini vurguladı.

İsmail Saygılı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Ransomware, bir piyasa oldu. Artık ransomware saldırısına uğradığınız zaman ve fidyeyi ödediğiniz halde verilerinizi alamadığınızda onun bir repütasyon kaybı olacaktır. İşin önlem tarafında ise genelde yedekler hayat kurtarıyor ve sonrasında da önleyici faaliyetler önem arz ediyor. Son olarak şunu söylemek isterim; evet yedekleriniz var ama ya yedekleriniz de hack’lenirse ne olur?’’

VİDEO: 074
BAŞLIK: Siber Saldırıda Yedekler Hayat Kurtarıyor
KONUŞMACI: İsmail Saygılı – Seccops Genel Müdürü

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments