Alman siber güvenlik uzmanı David Colombo, güvenlik açıkları sayesinde 25 adet Tesla’yı uzaktan kontrol edebildiklerini açıkladı.
Son zamanlarda elektrikli araçlar çok konuşuluyor. Tesla yazılımlarıyla da beğeni toplarken, kullanılan yazılımların bir sürü güvenlik duvarına sahip olması dikkat çekiyor. Şirket, her ne kadar yazılımlarını güvenli olarak geliştirse de bazı kritik hatalar bulunuyor. Hatta iddialara göre bu hatalar yüzünden aracınızı başka birileri kontrol edebilir.
19 yaşındaki Alman hacker David Colombo, kendi twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Colombo, açıklamasında keşfettiği güvenlik açıkları sayesinde dünyanın 13 farklı noktasında bulunan 25 adet Tesla otomobilinin uzaktan kontrolüne sahip olduğunu ifade etti.
Genç siber güvenlik uzmanı, açıklamasında araçlara erişim sağlamak için birçok uygulama ve API anahtarlarını kullandığını söyledi. Bunun yanında güvenlik açıklarında Tesla’nın değil müşterilerin suçu olduğunu belirtti. Yaptığı paylaşımlarda, şu an araçların direksiyonlarını ve hızlanmalarını kontrol edemediğini söylerken, bu durumun yine de tehlikeli olduğunu vurguladı.
David Colombo, ayrıca yaptığı açıklamada Tesla’nın güvenlik ekibi tarafından arandığını ve ekibin güvenlik açığını bulmak için çalıştığını aktardı. Genç siber güvenlik uzmanı hiçbir zaman kötü bir niyetinin olmadığını öne sürdü.