İsrail istihbarat servisi MOSSAD ve Başbakan Benyamin Netenyahu, kendilerini Müslüman olarak tanıtan Anonymous Sudan adlı bir siber dolandırıcı grubunun saldırısına maruz kaldı.
İsrail’in Filistinlilere dair almış olduğu tavır ve Mescid-i Aksa’da yapılanlar sebebiyle siber saldırı yapıldığını duyuran hacker topluluğu, sıradan vatandaşlardan kendilerine yönelik destek olmalarını istediklerini belirtti. Grubun dediğine göre çarşamba gününden bu zamana saldırılar halen sürüyor.
Şu zamana kadar İsrail’in altyapısında ciddi bir konumda bulunan 40’ın üstünde kuruluş DDoS saldırılarına hedef oldu ve hizmet veremez duruma geldi. Aynı zamanda politik bir motivasyon ile hareket eden Anonymous Sudan, ülkenin istihbarat servisi olan MOSSAD’ı da devre dışı bıraktı.
Tüm bunların yanında İsrail halkına gelebilecek olan roket saldırılarına karşılık ikazda bulunan iki acil durum uyarısı sistemide hedef alınarak devre dışı bırakma başarıya ulaştı. 7 finans, 5 sağlık kurumu, 9 üniversite, 9 kamu hizmeti, 3 havalimanı ve bazı telekomünikasyon şirketleri yıkıcı saldırılar sonucunda hizmet sağlayamayacak duruma geldi. Aynı zamanda İsrail Başbakanı Netenyahu’nun da internet sitesi DDoS saldırıları sebebiyle servis dışı bırakıldı.
Geçmişte Killnet ile birlikte farklı ülkelere dair saldırılar da gerçekleştiren topluluk, metodoloji olarak da benzerlik gösteriyor.