23.4 C
İstanbul
10 Temmuz 2025, Perşembe
Ana SayfaManşet HaberlerConti’den Rusya karşıtlarına saldırı tehdidi!

Conti’den Rusya karşıtlarına saldırı tehdidi!

Rusya merkezli fidye yazılım grubu olan Conti, Rusya’ya karşı gerçekleştirilecek herhangi bir saldırı durumunda karşı harekete geçerek siber saldırı düzenleyeceklerini vurguluyor.

Ukrayna işgalin başlamasının ardından Kiev yönetimi olarak ‘vatansever’ hacker’lara Rus ordusuna saldırmaları için çağrıda bulunmuştu. Ukrayna, askeri işgalin yanı sıra siber saldırılara da maruz kaldığını duyurmuştu. Ukrayna hükümeti, işgalin başladığı 24 Şubat’ta, ülkenin yer altı bilgisayar korsanlarını kritik altyapıyı korumak ve Rus birliklerine karşı siber casusluk yapmak için gönüllü olmaya çağırmıştı.

Geçtiğimiz zamanlarda ABD’li ve Avrupalı şirketlere milyonlarca dolarlık şantaj yapmak için fidye yazılımı kullanıldığı bilinen Rusya merkezli siber suç örgütü Conti, Ukrayna’ya yardım edenlere saldırı düzenleyeceklerini ifade etti.

Conti, Rus ordusuna ve Putin yönetimine ‘tam destek’ verdiğinin altını çizdi.

Conti yayınladığı blog yazısında, “Rusya’ya karşı siber saldırı veya herhangi bir savaş faaliyeti düzenlemeye karar veren olursa, eldeki tüm kaynaklarımızı düşmanın kritik altyapılarına karşılık vermek için kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Reuters’a konuşan ABD’li siber güvenlik şirketi Mandiant’ın direktörü Kimberly Goody, “Conti fidye yazılımı grubundaki üyelerin bir kısmı Rusya’da bulunuyor ve bir kısmının Rus istihbaratıyla bağları olduğu belgelenmiş durumda.” şeklinde konuştu. Kremlin’in geçmişte de siber suçlularla dirsek teması halinde olduğunu ifade eden Goody, bu aktörlerin doğrudan yönlendirilmeseler dahi bağımsız operasyonlar yürütebileceklerinin altını çizdi.

İLGİLİ MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

EN POPÜLER

SON YORUMLAR