FBI, bilgisayar ağına siber saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yetkililer, siber tehdit aktörlerinin büronun çocuk cinsel istismarı görüntülerinin soruşturulmasında kullanılan bilgisayar sistemlerine eriştiğini ifade etti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bilgisayar ağına siber saldırı düzenlendiğini ve büronun siber saldırıyı kontrol altına almaya çalıştığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre, son günlerde büronun bilgisayar ağının bir kısmına siber saldırıyla erişim sağlandığı doğrulandı.

Yetkililer, saldırıdan etkilenen birimin FBI’ın en büyük ve en yüksek profilli ofislerinden biri olan FBI New York Saha Ofisi olduğunun altını çizdi. Ayrıca FBI yetkilileri, ‘’FBI olaydan haberdar ve olayla ilgili ek bilgi elde etmek için çalışıyor. Bu, kontrol altında ve münferit bir olaydır. Soruşturma devam ettiği için FBI şu anda daha fazla bilgi veremeyecek.’’ şeklinde konuştular.