Siber tehdit aktörlerinin kopya internet sitesi hazırlayarak kişisel veriler ve ödeme bilgilerini çalma girişimlerinde en çok taklit ettiği markalar duyuruldu.

Siber saldırganların, internet kullanıcılarını gerçeğine çok benzer sahte siteler ve sahte e-postalarla tuzaklarına düşürdükleri görüldü. Kullanıcıların içeriği açmasını sağlamak için bir markadan geliyormuş gibi görünen e-posta veya SMS mesajı hazırlayan siber dolandırıcıların, bu bağlantılara tıklayan kişileri gerçek markanın internet sitesine çok benzeyen sahte adreslere yönlendirdiği belirtildi. Bu şekilde kullanıcıların kişisel bilgilerini ya da kredi kartı bilgilerini çalabildikleri bilinen siber saldırganların, en çok taklit ettiği markalar sıralandı.

Yayınlanan bir rapora göre, ilk sırayı uluslararası kargo şirketi DHL aldı. DHL’nin kimlik avı saldırılarında en çok taklit edilen marka olduğunu saptayan araştırmacılar, birçok siber suçlunun insanların giriş verilerini, ödeme bilgilerini ve paralarını çalmaya çalışırken markanın adının ve logosunun kullanıldığına dikkat çekti. DHL’yi Microsoft’un takip ettiği görülürken üçüncü sırada ise LinkedIn’in yer aldığı vurgulandı.

Kimlik avında en çok taklit edilen markalar

-DHL

-Microsoft

-LinkedIn

-Google

-Netflix

-WeTransfer

-Walmart

-WhatsApp

-HSBC

-Instagram