7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Anet Savunma Bilişim Teknolojileri ve Danışmanlık A.Ş. Kurucu Genel Müdürü Yüksel Yamak, kullandığı cihazların siber güvenliğini nasıl sağladığını anlattı.

Yüksel Yamak, daha önce çalıştığı kamu kurumlarında kapalı ağlarda çalıştığı için siber güvenliğin internete, dışarıya açık olmadığı için bir noktada kolay olduğunu dile getirdi. Bu açıdan bakıldığı zaman antivirüs yazılımlarıyla ya da firewall ile güvenliği sağlayabildiğini söyleyen Yamak, şirket açısından bakıldığındaysa durumun farklı işlediğinin altını çizdi.

Yüksel Yamak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Firma açısından değerlendirdiğiniz zaman, genelde internet yazışmalarını çok az yapmaya çalışıyoruz. Çünkü internete açıldığınız zaman bir takım açıklar da beraberinde geliyor. Bu noktada da daha çok bir firewall kullanıyoruz kendi şirketimizde. Antivirüs yazılımları dışında bir de sunucularımızı dışarıya sınırladık.’’

VİDEO: 096
BAŞLIK: İnternet Bir Takım Açıkları Beraberinde Getiriyor
KONUŞMACI: Yüksel Yamak – Anet Savunma Bilişim Teknolojileri ve Danışmanlık A.Ş. Kurucu Genel Müdürü
RÖPORTAJ: Fatma Nur Argun