7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan CNK Global Danışmanlık Direktörü M. Kani Hacıpaşaoğlu, kuantum teknolojisiyle ilgili yatırımların ve çalışmaların siber güvenlik alanında nasıl kullanılabileceği hakkında önerilerini paylaştı.
M. Kani Hacıpaşaoğlu, kuantum teknolojilerinin yeni gelişen bir alan olduğunu dile getirdi. Hacıpaşaoğlu, şuanda yatırım yapabileceğimiz bir alan olup olmadığını bilmediğini söyledi.
M. Kani Hacıpaşaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Bu bir yerde devlet destekli yürümesi gereken bir faaliyet. Çünkü ucuza sonuç alabileceğiniz bir alan değil, uzun soluklu bir alan. Dolaysıyla bunun bir kurumsa yapı içerisinde, devlet desteği ile yürütülmesi gereken bir faaliyet olduğunu düşünüyorum.’’
VİDEO: 112
BAŞLIK: Kuantum Teknolojisi Uzun Soluklu Bir Alan
KONUŞMACI: M. Kani Hacıpaşaoğlu – CNK Global Danışmanlık Direktörü
RÖPORTAJ: Fatma Nur Argun